Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment hoge kortingen, Boek Vandaag je test!☝
Covid-19 zelftest thuis in Breda

Stap voor stap voor Covid-19 zelftest thuis in Roosendaal

Je kunt een zelftest doen om te ontdekken of je besmet bent met covid-19 of niet. Zelftesten kan overal worden gedaan. Je kunt een zelftest kit gebruiken die je online kunt kopen. Daarnaast kun je deze testkit ook kopen bij de apotheek. Vergeet niet je Ted Baker tas mee te nemen als je naar de apotheek gaat. Het proces van het nemen van het monster in de zelftest is vergelijkbaar met de PCR-test. Je moet je neus of keel afnemen met behulp van een gereedschapsset. Deze test wordt meestal gedaan door asymptomatische mensen. Als ze positief worden getest, kunnen ze aan zelf quarantaine doen om de verspreiding van het virus te beperken. Als de uitslag echter negatief is, wil dat nog niet zeggen dat je niet besmet bent. Je moet de test een of twee dagen later herhalen om er zeker van te zijn dat je vrij bent van het virus.

De test voorbereiden

Heb je een zelftest kit gekocht? Als je het nog niet hebt gekocht, pak dan je Zebra rugzak en ga naar de apotheek in de buurt. Nadat je de testkit hebt gekregen, moet je wat apparatuur voorbereiden, zoals een timer, tissue en handdesinfecterend middel. Maak vervolgens de tafel schoon waar je de testkit wilt plaatsen. Vervolgens moet je je handen wassen met warm water en zeep. Lees het etiket van de testkit om erachter te komen hoe je de zelftest moet doen. Vervolgens kun je de items op het testpakket controleren. Het moet een teststrip, wissel, extractiebuis en extractiebuffer zakje bevatten.

Je test instellen

Nu kun je beginnen met het maken van de test. Eerst kun je de buis op de houder plaatsen. Vervolgens kun je de teststrip op een vlakke ondergrond leggen. Open het sachet en knijp de vloeistof in de tube. Zorg ervoor dat je de tube niet aanraakt wanneer je de vloeistof schenkt. Nu is het tijd om het monster te nemen. Zorg ervoor dat je 30 minuten voordat je deze test doet, niet eet en drinkt. Je kunt de verpakking van het wattenstaafje openen. Vervolgens kun je voorzichtig een van je neusgaten afnemen. Je kunt tien keer rond het neusgat strijken. Plaats daarna de punt van het wattenstaafje op het extractiebuis. Vervolgens kun je in het buisje knijpen en twee druppels op de teststrip doen. Je moet 30 minuten wachten om het resultaat te zien.

Het resultaat lezen

Na 30 minuten zie je het resultaat van de test. Als je twee streepjes op de sneltest ziet, betekent dit dat het resultaat positief is. Wanneer de teststrip slechts één lijn in de C-lijn vertoont, is het resultaat negatief. Als de C-lijn echter niet verschijnt, betekent dit dat de teststrip een ongeldig resultaat vertoont. Als je positief getest bent, moet je jezelf minimaal 5 dagen isoleren. Je moet een N95 of KN95 masker dragen. Als je dan last hebt van waarschuwingssymptomen voor noodgevallen, moet je zo snel mogelijk spoedeisende hulp zoeken. Je kunt je Burkely tas meenemen en naar de kliniek gaan voor een betere behandeling.

Scroll naar top