Tarieven PCR-testen met Non-COVID document
☝Op dit moment hoge kortingen, Boek Vandaag je test!☝

Kan een kerstboom in Breda op vloerverwarming?

Na een langetijd in pandemie, komt eindelijk een echte kerst weer in zicht. Voor een mooi feestelijk huis tijdens de kerstdagen kan een echte kerstboom in de woonkamer natuurlijk niet ontbreken. Je kunt kiezen voor een kunstkerstboom, maar een echte boom is toch mooier en ruikt bovendien heerlijk. Kies je voor een echte kerstboom dan moet je er wel goed voor zorgen anders is het mooie er snel vanaf. Je vraagt je daaarom misschien af of een kerstboom op vloerverwarming kan.

Kerstboom op vloerverwarming

Een kerstboom plaatsen is een mooie traditie om een beetje sfeer in huis te halen tijdens de donkere dagen. Een echte kerstboom heeft echter wel wat verzorging en aandacht nodig. Kerstbomen houden bijvoorbeeld niet van warmte.

Om de vraag ´Kan een kerstboom op vloerverwarming?´ direct te beantwoorden. Een kerstboom kan niet goed tegen vloerverwarming. Dit geldt trouwens ook voor de kachel, open haard en centrale verwarming.

Ondanks dat het voor de kerstboom het beste zou zijn om niet op vloerverwarming te staan is het begrijpelijk dat je de vloerverwarming niet uit wil zetten tijdens koude winterse dagen. We hebben gelukkig wel een paar tips om te zorgen dat je kerstboom toch lang mooi blijft.

Tips om je kerstboom mooi te houden:

Prijzen Sneltest en PCR-test met Non-COVID document
☝Nu korting, Koop Vandaag!☝
  • Laat je kerstboom acclimatiseren – Kerstbomen houden van kou. Het is voor de boom dan ook een flinke schok om vanuit de kou direct in een warm huis geplaatst te worden. Zorg daarom dat de kerstboom eerst acclimatiseert.

Dit doe je door de boom eerst een paar nachtjes in een schuur of garage te zetten. Hier is het al iets warmer dan buiten, maar nog steeds minder warm dan in huis. De volgende dag kun je de kerstboom in huis zetten.

  • Geef je kerstboom voldoende water – Kerstbomen hebben heel veel water nodig, zeker als ze op vloerverwarming staan. Zorg dat de boom een halve liter tot een liter water per dag krijgt.
  • Koop een kerstboom met kluit – Een kerstboom die bij de stam is afgezaagd kan nog steeds water opnemen, maar is minder sterk dan een kerstboom met kluit.
  • Kies de juiste kerstboom – Een van de meest populaire kerstbomen om in huis te zetten is de fijnspar. Deze boom ruikt heerlijk en is niet te duur. Helaas zal deze boom snel uitvallen, zeker als je de kerstboom op vloerverwarming plaatst. Het beste kun je kiezen voor een Nordmann kerstboom. Dit is wel een iets duurdere boom, maar hij blijft wel langer mooi.
  • Kies de juiste kerstverlichting – Als de kerstboom op vloerverwarming staat is het belangrijk om andere warmtebronnen te vermijden. Het is daarom het beste om te kiezen voor Led-verlichting in de kerstboom, deze verlichting wordt namelijk niet zo warm als andere verlichting.
  • Zet de kerstboom niet in het directe zonlicht – Kerstbomen houden wel van een lichte omgeving, maar doen het niet goed als ze in direct zonlicht staan.

Lang genieten van je kerstboom

Zoals je hebt kunnen lezen kan een kerstboom eigenlijk niet op vloerverwarming. Maar ja je wil het beste van twee werelden. Je wil en een mooie kerstboom, en een warm huis. Volg je onze tips op dan zal je kerstboom een stuk langer goed blijven, misschien zelfs wel tot Driekoningen.

Scroll naar top